perjantai 11. tammikuuta 2008

Kalkkunakeitto joulukalkkunasta

Ainekset:
Joulukalkkunan luut ja ylijääneet lihat
Sipulia
Selleriä
Palsternakkaa
Porkkanaa
Purjo
Varsiselleri
Pastaa
Currya ja kurkumaa
Musta- ja valkopippuria
Suolaa

Valmistus:
Kalkkunan raadosta voi vielä sormilla irroittaa runsaasti lihaa. Laita luut kattilaan ja peitä vedellä. Keitä muutama tunti. Siivilöi maukas liemi, josta saa hyvän kalkkunakeiton. Kuullota ensin kasarissa sipulia, selleriä, palsternakkaa, porkkanaa (kuutioina), currya, kurkumaa. Lisää valko- ja mustapippuria. Kaada liemi kattilaan ja kiehauta hetki, lisää pastaa ja kypsennä edelleen, lopuksi mukaan vielä silputtu purjo ja varsiselleri sekä kalkkunanpalat. Kiehauta hetki ja mausta suolalla.

Askarteluvinkki:
Kauan kiehuneet kalkkunan luut on helppo puhdistaa. Pese ne harjalla ja astiapesuaineella. Luut voi vielä valkaista Klorte- tai Vim-vedellä. Huuhtele ja kuivaa. Käytä taiteiluun tai askarteluun. Samoin voit käsitellä lihaliemestä jääneet häränhäntien luut, jotka muistuttavat pienoisnorsuja.