tiistai 22. tammikuuta 2008

Punajuuri-tuorejuustosalaatti

Hieman rosolliin viittaava todella herkullinen ja helposti toteutettava Punajuuri-tuorejuustosalaatin ohje. Ohje on ravintola Chez Dominiquen apulaiskeittiömestarin Matti Wikbergin käsialaa.

Ainekset:
15 pientä punajuurta
karkeaa merisuolaa
100g piimäjuustoa tai Ingmanin kotijuustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl balsamico-etikkaa
½ dl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
1 puntti rucolaa (villirucolaa)

Valmistus:
Laita kokonaiset punajuuret merisuolapedillä uuninpellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetki ja kuori. Leikkaa viipaleiksi tai kuutioiksi.

Nypi piimäjuustosta sormenpään kokoisia paloja tai leikkaa kotijuusto kuutioiksi. Yhdistä hunaja ja balsamico kulhossa, lisää öljy voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Laita punajuuret kastikkeeseen ja pyörittele hieman ja anna maustua tovi. Annostele rucola lautasille pediksi, säästä muutamia oksia koristeeksi. Nostele punajuuret kastikkeesta siivilään, valuta hetken ja annostele lautasille rucolapedin päälle. Lisä juustopalat ja muutama rucolanoksa. Pirskottele päälle hieman kastiketta.