tiistai 22. tammikuuta 2008

Siikaa tilli-kaprisvoikastikkeella ( 4:lle )

Ainekset:
4 pientä suomustettua siikafilettä
voita, valkopippuria, suolaa

Kastike:
100g voita
1-2 rkl kapriksia kevyesti huuhdottuna, valutettuna
4 rkl hakattua tilliä
suolaa, valkopippuria

Uusia perunoita, tilliä

Valmistus:
Keitä perunat kypsiksi, kaada vesi pois ja lisää silputtu tilli, laita kannen alle rauhoittumaan.

Sulata voi hitaasti kasarissa, lisää kaprikset ja tilli, mausta suolalla ja valkopippurilla maun mukaan. Ota pois liedeltä.

Laita reilusti voita pannuun ja anna vähän ruskistua. Laita kalafileet paraatipuoli alaspäin pannulle, vähennä hieman lämpöä ja paista n. 3 min, käännä varovasti ja paista vielä 2-3 min. Käännettyäsi kalafileet, laita voikastikekasari liedelle ja kuumenna kastike.

Asettele perunat ja kalafileet lautaselle, lisää kuuma kastike kalafileiden päälle, lisää vielä reilu sitruunalohko vierelle.

Nauti hyvän valkoviinin kera.