tiistai 22. tammikuuta 2008

Broilerinmaksa-vadelmasalaatti

Ainekset:
225 g sekasalaattia
225 g vadelmia
16 broilerinmaksaa
suolaa
2 rkl voita
6 rkl sherryä
1tl murskattua rosepippuria
4 rkl vadelmaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä

Valmistus:
Mittaa kaikki ainekset valmiiksi työpöydälle.

Jaa salaatti ja vadelmat 4 lautaselle.

Puhdista maksat ja taputtele kuiviksi. Poista terävällä veitsellä kaikki rasva ja vihreät osat ja ripottele pinnalle hieman suolaa.

Sulata voi isossa pannussa ja ruskista maksaa 5 min. Kaada paistinrasva pois ja lisää pannuun sherry ja murskatut rosépippurit. Hauduta 2-3 min, ota maksat pannulta ja pidä lämpiminä.

Lisää pannuun etikka ja sekoittele hyvin haudutusliemen kera. Siivilöi kulhoon, lisää öljy ja sekoita hyvin.

Halkaise broilerinmaksat, jaa salaattilautasille, kaada päälle lämmin kastike. Tarjoa välittömästi.