tiistai 22. tammikuuta 2008

Fagioli al Fiasco

450 g kuivattuja valkopapuja (canellini)
1 rkl vehnäjauhoja
115 g kuutioitua pancettaa
½ dl extra virgin oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
4 kuorittua pitkittäin halkaistua luumutomaattia, siemenet poistettuna
10 basilikanlehteä
suolaa ja vasta jauhettua mustapippuria
1 suuri tai usea pienempi lasipurkki.

Laita vehnäjauhot suurehkoon kulhoon ja kaada vettä koko ajan vispilällä vatkaten, jotta ei muodostu kokkareita. Liota papuja vedessä yön yli. Valuta ja huuhdo hyvin. Huuhtele kulho.

Laita pavut kulhoon ja lisää pancetta, basilikan lehdet ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoittele.

Jaa pavut lasipurkkiin (purkkeihin) laittaen tomaattilohkoja ja papuja vuorotellen. Lisää (jaa) oliiviöljy. Lisää vettä purkkiin/purkkeihin niin paljon, että se ulottuu 2,5 cm papujen yläpuolelle.

Laita purkki/purkit suureen kattilaan, jossa on kylmää vettä. Peitä kattila löyhästi alumiinifoliolla. Keitä papuja vesihauteessa hiljaa 3,5 tuntia. Älä lisää purkkeihin vettä. Jos kattilaan täytyy lisätä vettä, lisää kiehuvaa.

Kun pavut ovat kypsiä, nosta pöytään tarjolle purkissa/purkeissa. Pavut voi myös lämmittää seuraavana päivänä tai tarjota huoneenlämpöisenä salaatissa.