tiistai 22. tammikuuta 2008

Fricassea di pollo

Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
1 raastettu sitruunan kuori
4 broilerin rintaleikettä
pieni sipuli
laakerinlehti
2 persilijan oksaa
1 tl valkopippuria
5 dl kanalientä

Kastike:
siivilöity keittoliemi
1 ½ rkl vehnäjauhoja
½ dl persilija silppua
2 rkl sitruunan mehua
2 kovaksi keitettyä munankeltuaista
1 tl sokeria
½ dl kermaa

Valmistus:
Pyyhkäise pannun pohja öljyllä. Hiero kanan rintaleikkeet sitruunankuoriraasteella, suolaa kevyesti ja laita pannuun. Lisää hienoksi silputtu sipuli, laakerinlehti, persiljan oksat, valkopippuri ja kylmä kanaliemi, kuumenna keitos kiehuvaksi. Hiljennä lämpöä ja kypsennä ruokaa hissukseen noin 15 min.

Nosta kanat liemestä ja pidä ne lämpiminä. Siivilöi liemi ja vatkaa joukkoon vesitilkkaan sekoitetut jauhot. Lisää persiljasilppu ja sitruunan mehu, kypsennä 10 min.

Vaivaa keltuaiset ja sokeri sileäksi massaksi, lisää kerma ja sekoita hyvin. Vatkaa seos kastikkeeseen, älä päästä enää kiehumaan.

Nosta rintapalat pannulle, peittele mössöllä ja vedä sivuun.

Tarjoile riisin kera, johon lisätty persiljasilppua, munanvalkuaista muhennettuna, oliiviöljyä ja mustapippuria.