perjantai 11. tammikuuta 2008

Hasselbackan perunat

Ainekset:
Kiinteitä perunoita
Parmesan juustoa
Voita
Suolaa

Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Pese ja kuori perunat.

Leikkaa perunoihin poikittaisviiltoja parin millin välein melkein, mutta ei aivan, läpi asti. Lopputuloksena on siis ohuita perunaviipaelita, jotka ovat alareunasta toisissaan kiinni (haitarin mallisesti).

Vinkki: Hyvä apuväline leikaamisessa on iso puu- tai muovilusikka (ei mielellään kovin syvä), johon perunan voi laittaa. Tällöin veitsi ottaa lusikan reunoihin kiinni ennen kuin menee läpi.

Laita perunat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, ripottele pinnalle suolaa ja laita uuniin. Ole varovainen suolan kanssa, koska perunat kuorrutetaan parmesanilla, joka on melko suolaista.

Sulata voi ja raasta parmesani (suunnilleen yhtä paljon kumpaakin). Sekoita parmesani sulaan voihin. Kun perunat ovat kypsiä, ota pelti uunista ja nosta lämpö 250 asteeseen (tai pistä grillivastus päälle). Valele perunat voi-juustoseoksella ja laita takaisin uuniin ottamaan kaunis väri pintaan.