2-4 hengelle
Ainekset:
2 ankan rintafilettä á 400g
Suolaa
Pippuria
Valmistus:
Ota fileet jääkaapista huoneenelämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa ankan rasvanahkaan ristikkäisviiltoja ja mausta fileet suolalla & pippurilla. Laita fileet KYLMÄLLE paistinpannulle rasvapuoli alaspäin ja väännä levy täysille. Kun pannu porisee ja rasva roiskuu, vähennä hiukan lämpöä ja anna paistua 3 minuuttia. Käännä ja paista 3 minuuttia myös toiselta puolelta. Ota fileet pannulta, kääri folioon ja laita uuniin (200 C) n. 15 minuutiksi. Anna fileiden vielä seisahtaa foliossa hetki ennen leikkaamista.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoa kirsikkaolutkastikkeen ja esim. Hasselbackan perunoiden kanssa.
keskiviikko 24. lokakuuta 2007
Paistettua ankanrintaa
Kuuluu reseptiluokkiin: Kana- ja linturuoat, Pääruoat