keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Kirsikkaolutkastike

Ainekset:
1 pullo (0,25 dl) kirsikkaolutta, esim. Lindemans Kriek
1 isohko sipuli
2 dl demi-glace kastiketta
Reilu nokare voita
Suolaa ja pippuria

Valmistus:
Silppua sipuli ja kuullota se kastikekattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää 1,5 dl kirsikkaolutta ja anna kiehua, kunnes nesteestä on haihtunut n. puolet. Lisää demi-glace ja anna kiehua vielä hetken aikaa. Ota kattila pois liedeltä. Tässä välissä voit valmistaa kastikkeen kera tarjottavan ruoan. Kun ruoka on muuten valmis, lämmitä kastike, lisää loput kirsikkaoluesta ja anna kiehua hetki. Jos olet paistanut lihaa/kanaa/lintua paistinpannulla, huuhtele pannu tilkalla vettä ja lisää huuhteluliemi kastikkeen joukkoon. Sekoita kastikkeeseen myös reilu nokare voita antamaan makua ja kiiltoa. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Tarjoiluehdotus:
Tämä kastike räjäyttää tajuntasi paistetun ankanrinnan kanssa tarjottuna. Kokeile myös muiden linturuokien keralla.