maanantai 15. joulukuuta 2008

Ota mitä kaapista löytyy -pastavuoka

Tämä pastavuoka on erinomaisen taipuvainen, eli voit käytännössä soveltaa sitä loputtomiin. Kunhan kaapista löytyy pastaa, kermaa, sipulia ja mielellään jotain juustoa, voit lähteä toteuttamaan itseäsi. Alla kana-feta versio 4-6 ruokailijalle.

Ainekset:
n. 300 g keittämätöntä pastaa (esim. tricolori simpukoita)
n. 500 kanafileitä (maustamattomia, jotka marinoidaan itse sitruunamehulla, valkosipulilla ja yrteillä maustetussa oliiviöljyssä)
1 iso punasipuli
n. 100g fetajuustoa
½ prk aurinkokuivattuja tomaatteja
½ prk jalopenotäytteisiä oliiveja
½ prk marinoituja artisokan sydämiä
1 prk kokonaisia herkkusieniä
1 prk Valion kolmen juuston kermaa
Parmesan juustoa
(Suolaa)
Valko- ja mustapippuria

Valmistus:
Esilämmitä uuni 200 asteiseksi. Keitä pasta ja jätä se reilusti al denteksi. Valuta keitetty pasta hyvin.

Ota kanojen marinadi talteen. Pilko kanafileet ja ruskista ne kuumalla pannulla. Lisää pannulle loppuvaiheessa suikaloitu punasipuli ja paista kunnes se pehmenee.

Hakkaa aurinkokuivatut tomaatit pieneksi. Puolita herkkusienet ja oliivit. Paloittele feta ja artisokat.

Voitele uunivuoka kanojen marinadilla. Lisää pastat, kana-sipuliseos sekä pilkotut kasvikset ja feta uunivuokaan, mausta musta- ja valkopippurilla ja sekoita hyvin. Valuta päälle kanan marinadi ja kolmen juuston kerma. Raasta lopuksi päälle reilusti parmesaania. Paista uunissa kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin (n. 20-30 min.)

HUOM! Oliiveissa ja muissa säilykevihanneksissa on melko runsaasti suolaa, eli sitä ei välttämättä tarvitse lisätä lainkaan vuokaan (varsinkin jos keität pastat reilusti suolatussa vedessä).