maanantai 19. toukokuuta 2008

Mascarponetäytteinen kerroskuha

Tähän reseptiin kannattaa ehdottomasti käyttää mascarpone -juustoa. Muutkin tuorejuustot käyvät, mutta mascarponen n. 80% rasvapitoisuus takaa herkullisen lopputuloksen...

Ainekset:

Parillinen määrä kuhafileitä (n. 150-200 g / syöjä)
Muutama siivu kylmäsavulohta
1 purkki (n. 250g) mascarponea tai muuta tuorejuustoa
Tuoreita yrttejä: basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia
1 rl kapriksia
Suolaa
Valkopippuria
1 sitruunan mehu
Valkoviiniä

Valmistus:
Tee aluksi mascarponetäyte. Silppua yrtit (reilu kourallinen), kylmäsavulohi ja kaprikset. Sekoita ne mascarponen joukkoon ja rouhaise mukaan hiukan suolaa ja valkopippuria. Laita jääkaappiin maustumaan n. tunniksi.

Lämmitä uuni 180 asteiseksi. Voitele uunivuoka öljyllä. Asettele puolet kuhafileistä vuokaan ja purista päälle sitruunamehua. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lusikoi fileiden päälle tuhti kerros mascarponetäytettä. Aseta kanneksi toiset kuhafileet. Valele nekin sitruunamehulla ja mausta suolalla/valkopippurilla. Lorauta uunivuokaan valkoviiniä.

Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia (vaadittu aika riippuu fileiden paksuudesta). Nosta kypsät fileet tarjoiluastialle ja kaada päälle valkoviinistä ja siihen sulaneesta mascarponesta muodostunut herkullinen kastike (kastiketta kannattaa hiukan sekoittaa) .

Tarjoa esimerkiksi purjolla ja tillillä maustetun perunasoseen kera.