perjantai 29. helmikuuta 2008

Tandori lohikuutioita appelsiinisalaatin kera


Ainekset:
Lohi
600 g lohifilettä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tandori maustetta
suolaa ja pippuria

Salaatti
2-3 appelsiinia
150 g vihreitä oliiveja
n.80 g punasipulia
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Valmistus:
Leikkaa lohi tasakokoisiksi kuutioiksi, (n.2x2x2 cm). Sekoita tandori, suola ja pippuri oliiviöljyyn ja anna lohipajojen marinoitua öljyssä vähintään puolisen tuntia. Lisää hieman uutta oliiviöljyä pannuun ja paista lohipalat joka puolelta nopeasti. Lohi saa jäädä hieman “alikypsäksi.”

Kuori appelsiinit terävällä sahalaitaisella veitsellä ja poista valkoinen aines. Ota mehu talteen. Leikkaa appelsiini lohkoiksi kalvojen valista.

Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Sekoita appelsiinilohkot, siemenettömät oliivit, mehu ja sipulit.

Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lohipalat ja salaatti joko basmati riisin tai vain valkoisen leivän kera.

Koristeena ja lisämausteena korianteri ja/tai persilja.