tiistai 22. tammikuuta 2008

Siika-leipäjuustokeitto

Markus Maulavirran nerokas, herkullinen suomalainen siikaresepti. Tällä keitolla hurmaat kenet tahansa.

Ainekset:
300 g suomustettua siikafileetä
250 - 350 g perunaa
200 g leipäjuustoa kuutioina
2 sipulia
8 dl kalalientä (katso resepti)
3 dl kermaa
nippu hienoksi leikattua tilliä
voita, suolaa

Valmistus:
Leikkaa perunat sentin kuutioiksi. Hakkaa sipuli pieneksi. Freesaa sipulit voissa, lisää perunakuutiot ja pyörittele pari kertaa. Anna olla hetki hellan syrjällä.

Lisää kuuma kalaliemi ja keitä hiljalleen kypsäksi. Juuri ennen perunoiden kypsymistä lisää kuutioidut siikapalat ja kuuma kerma. Anna hautua hiljalleen keittämättä. Ennen esillepanoa lisää joukkoon kuutioitu leipäjuusto.