perjantai 4. tammikuuta 2008

Riesling-weinsuppe

Ainekset:
1 plo kuivaa, hedelmäistä Rieslingiä (Fränkische, Alsace)
Voita
3 schalottisipulia
vehnäjauhoja
2 laakerinlehteä
ripaus muskottipähkinää
liraus sitruunamehua
1 ½ l Vasikanlientä (fondista)
2-4 dl kermaa
Valkopippuria
suolaa
paahdettuja krutonkeja, krassia (tuoretta timjamia)

Valmistus:
Kuullota salotti voissa pehmeäksi ja lisää hyppysellinen jauhoja, laakerinlehdet, muskotti ja sitruuna,sekoittele.

Kaada sekaan pullo valkoviiniä ja kuumenna kiehuvaksi. Redusoi hitaasti miedolla lämmöllä- ½ t- 45 min- puoleen nestemäärästä. Viiniliemen tulee olla miellyttävän, täyteläisen hapanta. Lisää halutessasi hieman sitruunaa.

Siivilöi kuuman vasikanliemen sekaan. Keitä vielä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Vatkaa sekaan kerma ja kuumenna. Tarkista maku.

Tarjoa kuumilta lautasilta, lisää annokksen päälle krutonkeja ja krassia tai tuoretta timjamia.