perjantai 4. tammikuuta 2008

Nieriää norjalaisen geitost-kasikkeen kera (Mesost) 4:lle

Nieriät:
2 Nieriää
Suolaa, voita, valkopippuria myllystä

Suolaa ja pippuroi nieriät sisältä ja ulkoa, laita masuihin muutama
voinokare. Paita uunissa uunipannulla leivinpaperin
päällä 175-200 c n. 10-15 min

Kastike:
1 kalaliemikuutio
3 dl kermaa
n. 2-5 rkl kuivaa valkoviiniä
1-4 siivua geitostia ( maun mukaan enemmän)
pippuria/suolaa
1 mm sokeria
tillisilppua

Kuumenna kerma ja lisää liemikuutio.Vatkaa sekaan juusto viipale kerrallaan. Lisää valkoviini, keitä 3-4 min.

Lisää hieman sokeria, pippuria ja tarvittaessa suolaa. Maistele. Lisää lopuksi tilli.

Lisuke:
Valmista selleri-perunasose normaaliin perunasoseen tapaan, mutta korvaa 1/3 perunoista juurisellerillä ja käytä nesteenä vähän keitinlientä ja kuohukermaa, mausta valkopippurilla.

Nauti hyvän valkoviinin kera.