perjantai 4. tammikuuta 2008

Kuhaa á la Esa

Ainekset:
3 nahatonta kuhafilettä
150 g kylmäsavulohta
tilliä
ruohosipulia
valkopippuria
voita
leivinpaperiarkkeja
coctailtikkuja
perunoita
vihanneksia

Valmistus:
Aseta uuni lämpenemään 200 c. Kuori perunat ja valmistele vihannekset.

Leikkaa kuhafileet puoliksi keskeltä pituussuunnassa. Aseta 4 leivinpaperiarkkia pöydälle.
Muodosta kullekin arkille kuhafileen puolikkaasta (leikkauspinta alaspäin) lieriö eli vannike. Kiinnitä coctailtikulla.

Hienonna jäljelle jääneet kuha sekä kylmäsavulohi veitsellä karkeaksi massaksi. Yhdistä kulhossa. Lisää reilusti hienonnettua tilliä ja ruohosipulia, mausta valkopippurilla, hitusella suolaa ja sekoittele hyvin.

Täytä vannikkeet massalla, lisää kullekin reilu nokare voita. Kokoa leivinpaperit nurkista nostaen siisteiksi nyyteiksi. Kierrä hieman tiukemmalle, siisti tarvittaessa saksilla ja sulje
coctailtikuilla tai langalla.

Nosta sopivan kokoiseen uunivuokaan ja paista uunissa 200 c / 20 min. Keitä sillä aikaa perunat. Tarjoa lisukkeena mieleisiäsi höyrytettyjä vihanneksia.