sunnuntai 30. joulukuuta 2007

Ukin vanhanaikainan läskisoosi

Ukin läskisoosi. Hänen salaisuutensa oli kypsentää jauhot suklaan ruskeiksi, hän ei voinut sietää puoliraakaa vaaleanruskeaa soosia.




Ainekset

250 g vähärasvaista siankylkeä
2-3 keltasipulia
voita
1- 2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
1 - 2 tl maustepippureita
Laakerinlehti

Valmistus:
Kuullota sipulirenkaat runsaassa voissa. Viipaloi siankylki n. ½ cm:n läpimittaisiin siivuihin. Paista siivut pannulle jääneessä voissa, jota voit lisätä. Ruskistamisen jälkeen ota viipaleet sivuun ja suurusta rasvainen seos pannulla vehnäjauhoilla, jotka saavat paahtua ruskeiksi. Lisää vettä, kunnes kastike löysää, lisää pippurit ja laakerinlehti sekä sipulirenkaat ja lihat. Anna hautua vielä 10 - 15 min ja kastike keittyä kokoon, tarvittaessa lisää vettä.

ONGELMA: kastikkeen suurustaminen tasaiseksi, mikä vaatii nesteen lisäämistä vähitellen ja "hullun lailla" vispaamista ensivaiheessa.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile kuoriperunoitten ja maidon/piimän kera.

Kevyesti suolatussa vedessä keitetyt juurekset (porkkana,lanttu,punajuuri) sopivat lisukkeiksi , samoin etikkapunajuuret ja -kurkut.

Tuoreraasteet esim. porkkana-appelsiini, tai lanttu-appelsiini lienevät terveellisempiä vaihtoehtoja.