Sota-aikana ruoka oli kortilla ja niukkaa, sen vuoksi oikeat lihapihvit, jotka Ukki valmisti kesällä kaupungissa käydessämme, muodostuivat juhlaruoaksi. Kastiketta olen jkv modernisoinut jälkikäteen.
Ainekset
400 g marmoroitunutta ulkofilettä (hyvin riippunutta, voi varmistaa asian pitämällä lihaa jääkaapissa viikon)
3 keltasipulia
voita
rouhittua mustapippuria
suolaa
1 tl Dijonin sinappia
2 rkl konjakkia
½ - 1 dl kermaa
Valmistus:
Kuullota sipulirenkaat runsaassa voissa.
Paista kolmeen osaan paloiteltu file makusi mukaan, medium lienee maukkain vaihtehto.
Pippuroi tuoreella mustapippurilla ja suolaa.
Lisää pannulle Dijonin sinappi ja konjakki sekä kerma, anna kiehua kokoon.
Toinen variantti on lisätä Aura-juustoa Dijonin sinapin ja konjakin sijaan.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoile ranskalaisten perunoitten kera.
Juomasuositus:
Viiniksi sopii Sangre de Toro tai muu täyteläinen punaviini.
Ainekset
400 g marmoroitunutta ulkofilettä (hyvin riippunutta, voi varmistaa asian pitämällä lihaa jääkaapissa viikon)
3 keltasipulia
voita
rouhittua mustapippuria
suolaa
1 tl Dijonin sinappia
2 rkl konjakkia
½ - 1 dl kermaa
Valmistus:
Kuullota sipulirenkaat runsaassa voissa.
Paista kolmeen osaan paloiteltu file makusi mukaan, medium lienee maukkain vaihtehto.
Pippuroi tuoreella mustapippurilla ja suolaa.
Lisää pannulle Dijonin sinappi ja konjakki sekä kerma, anna kiehua kokoon.
Toinen variantti on lisätä Aura-juustoa Dijonin sinapin ja konjakin sijaan.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoile ranskalaisten perunoitten kera.
Juomasuositus:
Viiniksi sopii Sangre de Toro tai muu täyteläinen punaviini.