tiistai 22. tammikuuta 2008

"Kasvislasagne"

Tällaisen lisäkkeen Esa kehitti aikoinaan Poronpaistin lisäkkeeksi. Hieman vaivalloinen valmistaa, mutta todella herkullinen.

Ainekset:
2 Lanttua
4-5 Porkkanaa
2 Juuriselleriä
2 Kyssäkaalia
(Perunaa)
suolaa
mustapippuria

"Palsternakkabechamel":
2 suurta palsternakkaa
Mustaleimaemmentalia
Kermaa
suolaa
muskottia

Valmistus:
Kuori juurekset ja leikkaa ohuiksi, mahdollisimman suuriksi levyiksi, esikeitä hieman suolavedessä, valuta ja jäähdytä.

Keitä kuutioitu palsternakka suolavedessä, soseuta kerman kera, mausta varovasti muskotilla ja lisää seokseen raastettu emmental.

Voitele lasgne- tms. vuoka ja lado juureslevyt kerroksittain vuokaan, pippuroi ja suolaa jokainen kerros ja levitä aina "bechamelia" kerrosten väliin. Laita viimeiseksi vielä bechamelia ja ohut kerros raastettua emmentalia.

Paista 175-200 c, 1- 1½ t.

Leikkaa "ruutumaisiksi" kakuiksi ja tarjoa riistan, poron tms. kera perunain asemesta.