tiistai 22. tammikuuta 2008

Faisan du normandie - Fasaania normandialaisittain

Tämä herkullinen, todella yksinkertainen ohje on televisiosarjasta "Kaksi lihavaa leidiä."

Ainekset:
2 nuorta fasaania
4 makeaa omenaa
100g voita
2 rkl fariinisokeria
1 ½ dl calvadosta
6 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Valmistus:
Kuori omenat, poista kota ja viipaloi. Paista omenoita (n. 50g) voissa, lisää sokeri sekoittele, kunnes karamellisoituu.

Ruskista fasaanit lopussa voissa. Kypsennä padassa kannen alla 190C n. 40 min. Irrota linnuista lihat.

Kiehauta paistoliemi ja pienimmät "linnunmuruset". Lisää calvados, liekitä ja sekoittele. Lisää kerma ja sekoittele kunnes sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele lihat tarjoiluastiaan, lado omenat lihojen päälle ja kaada lopuksi päälle vielä kastike. Tarjoa välittömästi keitettyjen perunoiden kera.