tiistai 22. tammikuuta 2008

Crepes de Rosmarin et Fausse Múre - Rosmariini-Lakkaohukaiset

Tässä todella mainio resepti maineikkaan gastronomittaremme Mysi Lahtisen mukaan.

Ainekset
Taikina:
3 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 plo (1/3 ltr) Vichyä
œ-1 tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
puolet rosmariinivoisulasta

Rosmariinivoi:
100 g voita
1-2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia

Valmistus:
Sulata voi kasarissa miedolla lämmöllä, lisää rosmariini, hauduta muutama minuutti, jätä voisula lieden reunalle rauhoittumaan. Sekoita kermaviili, munat, suola, vichy ja jauhot kulhossa, lisää taikinaan puolet hieman jäähtyneestä voisulasta, anna tekeytyä huoneenlämmössä.

Paista ohukaispannulla rosmariinivoisulassa.

Nauti Lakkahillon kera.