Perinetinen karjalainen ruoka, joka oli Ukin vaatimuksesta tarkoin ohjeistettu.
Siispä: kerää syksyllä hyvälaatuisia, kiinteitä karvarouskuja, jotka ryöpätään kahdesti runsaassa vedessä ja huuhdellaan ja puristellaan kuiviksi. Suolataan karkealla merisuolalla ja painaan painon alle lasipurnukkaan.
Ainekset
Ruokailijoiden mukainen määrä suolasieniä, jotka liotetaan runsaassa vedessä sopivan suolaisiksi
Kuohukermaa
Sipulia
(Valkopippuria)
Valmistus:
Liota liika suola sienistä, jos suolaa jää liian vähän, voit lisätä tarpeen mukaan suolaa.
Silppua sienet h y v i n h i e n o k s i kaviaariksi, tehosekoitin on yleensä liian raju väline, paras keino on käyttää Mikromikkoa, jolloin voi seurata sienimassan hienontumista.
Hienonna sipulit samalla tavoin. Sekoita sienet ja sipulimassa sopivassa suhteessa( eli maistele massan makua valmistaessasi sieniä) Vaahdota kerma, sekoita kulloinkin käytettävään suolasienisipuliseokseen sopiva määrä, riittävän kostea muttei kuivakka sose, johon Hanna opn usein lisännyt jkv valkopippuria maun terävöittämiseksi.
Pelkkä sieni-sipulimassa säilyy hyvin jääkaapissa(peittele hyvin, koska sipuli antaa aromit kaappiin) muutamia päiviä tarjoilukunnossa.
Tarjoiluehdotus:
Sopii esim. karjalanpaistin ja karjalanpiirakoitten oheen tai pelkästään seiniruokana keitettyjen perunoitten kanssa.
Siispä: kerää syksyllä hyvälaatuisia, kiinteitä karvarouskuja, jotka ryöpätään kahdesti runsaassa vedessä ja huuhdellaan ja puristellaan kuiviksi. Suolataan karkealla merisuolalla ja painaan painon alle lasipurnukkaan.
Ainekset
Ruokailijoiden mukainen määrä suolasieniä, jotka liotetaan runsaassa vedessä sopivan suolaisiksi
Kuohukermaa
Sipulia
(Valkopippuria)
Valmistus:
Liota liika suola sienistä, jos suolaa jää liian vähän, voit lisätä tarpeen mukaan suolaa.
Silppua sienet h y v i n h i e n o k s i kaviaariksi, tehosekoitin on yleensä liian raju väline, paras keino on käyttää Mikromikkoa, jolloin voi seurata sienimassan hienontumista.
Hienonna sipulit samalla tavoin. Sekoita sienet ja sipulimassa sopivassa suhteessa( eli maistele massan makua valmistaessasi sieniä) Vaahdota kerma, sekoita kulloinkin käytettävään suolasienisipuliseokseen sopiva määrä, riittävän kostea muttei kuivakka sose, johon Hanna opn usein lisännyt jkv valkopippuria maun terävöittämiseksi.
Pelkkä sieni-sipulimassa säilyy hyvin jääkaapissa(peittele hyvin, koska sipuli antaa aromit kaappiin) muutamia päiviä tarjoilukunnossa.
Tarjoiluehdotus:
Sopii esim. karjalanpaistin ja karjalanpiirakoitten oheen tai pelkästään seiniruokana keitettyjen perunoitten kanssa.