perjantai 28. joulukuuta 2007

Provencen lammas (pääsiäispaisti)

Ainekset
2-3 kg:n lampaanviulu
1-2 kg kiinteitä perunoita
1(-2) l vahvaa lihalientä
200 g voita
1-2 sitruunan mehu
rosmariinia
timjamia
persiljaa
mustapippuria
suolaa

Valmistus:
Poista lampaanviulusta kaikki rasvat tarkoin(rasvassa lanoliinin maku!)

Sekoita voi, suola, huhmaressa hienonnetut rosmariini ja timjami sekä sitruunamehu tehosekoittimessa tai Mikromikossa yhtenäiseksi massaksi. Voi on hyvä pehmittää huoneenlämmössä tai varovasti mikrossa, ei sulateta(!)

Paista voitahnalla yläpinnalta sivelty lammas ohuelta puolelta N. 45 minuuttia 165 C:ssa

Pese pelti tai uunivuoka ja lado pellille ohuiksi siivuiksi viipaloidut perunat, jauha tuoretta mustapippuria perunoille ja lisää silputtu persilja , huom! perunoiden pehmetessä paisti painuu alemmas ja silloin uunivuoassa tai pellillä oleva neste valuu yli reunojen, jos astia täytetty piripintaan, toisaalta perunalastujen tulee peittyä nesteellä kuivumisen ja palamisen estämiseksi.Laita käännetty paisti perunoiden päälle ja peitä se voitahnalla huolellisesti. Paistoaika n. 2 tuntia, mikäli haluaa punertavaa paistia, riittää vähempikin aika.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoillaan minttuhyytelön ja vihreän salaatin kanssa.

Juomasuositus:
Perinteisenä viininä Provencelainen Rosé-viini tai punaviini Chateau Pape de Neuf