Paisteut muikut tulivat ruokavalioomme -70-luvulla Savonlinnan matkoilla.
Perusresepti on koko maassa sama, mutta valmistus on tarkkaa puuhaa ja oheuskastike on omaa tuotantoa, entisen hoitajasi rouva Raidan kastikkeesta mukailtu.
Ainekset
½ kg tuoreita keskikokoisia muikkuja
leivitysjauhoja (Rapion mylly)
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua
tilliä
voita paistamiseen
Kastike
1 prk Creme fresh ( tai keramviiliä)
Mexican ketsuppia tai tavallista tomaattisosetta+chiliä
sitruunamehua
silputtua tilliä
suolaa
sokeria
valkiopippuria
(tilkka konjakkia)
Suolista ja huuhtele muikut, anna liian veden valua pois, muikut voi myös vain pyyhkäistä puhtaiksi. Leivitetään jauho-suola-valkopippuriseoksessa pakastepussissa tai vastaavassa.
Paistetaan voissa kullamruskeiksi
Loppuvaiheessa lisätään tillisilppua ja pirskotetaan sitruunamehua.
Kastike sekoitetaan maun mukaan(kannattaa maistella sitruuna-sokeri-suhteen määrittelemiseksi sekä valkopippurin ja chiliketsupin suhteen) Sekoitetaan ainekset huolellisesti ja loppuvaiheessa lisätään tillisilppu ja mahdollisesti tilkka konjakkia.
Tarjoillaan uusien perunoitten kanssa.
Juomasuositus:
Viiniksi kalaviinimme Lorenz Pinot Gris
Perusresepti on koko maassa sama, mutta valmistus on tarkkaa puuhaa ja oheuskastike on omaa tuotantoa, entisen hoitajasi rouva Raidan kastikkeesta mukailtu.
Ainekset
½ kg tuoreita keskikokoisia muikkuja
leivitysjauhoja (Rapion mylly)
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua
tilliä
voita paistamiseen
Kastike
1 prk Creme fresh ( tai keramviiliä)
Mexican ketsuppia tai tavallista tomaattisosetta+chiliä
sitruunamehua
silputtua tilliä
suolaa
sokeria
valkiopippuria
(tilkka konjakkia)
Suolista ja huuhtele muikut, anna liian veden valua pois, muikut voi myös vain pyyhkäistä puhtaiksi. Leivitetään jauho-suola-valkopippuriseoksessa pakastepussissa tai vastaavassa.
Paistetaan voissa kullamruskeiksi
Loppuvaiheessa lisätään tillisilppua ja pirskotetaan sitruunamehua.
Kastike sekoitetaan maun mukaan(kannattaa maistella sitruuna-sokeri-suhteen määrittelemiseksi sekä valkopippurin ja chiliketsupin suhteen) Sekoitetaan ainekset huolellisesti ja loppuvaiheessa lisätään tillisilppu ja mahdollisesti tilkka konjakkia.
Tarjoillaan uusien perunoitten kanssa.
Juomasuositus:
Viiniksi kalaviinimme Lorenz Pinot Gris