Lasimestarin sillillä on monia reseptejä. Omani on kahden eri reseptin yhdistelmä, koeteltu jo monena jouluna Tapaninpäivän lounaalla.
Ainekset
paketti kevyesti suolattuja Islannin sillifileitä
7 dl vettä
1 dl Rajamäen etikkaa
1 dl sokeria
1-2 punasipulia
1 porkkana
tilliä
pieniä paloja tuoretta inkivääriä
pala piparjuurta
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl maustepippureita
muutamia valkopippureita
muutamia muskottikukkia (kokonaisia)
1 tl neilikoita
tilliä
laakerilehti
Valmistus:
Liota sillit juoksevassa vedessä lyhyen aikaa (10 min) Jos käytät kokonaisia sillejä, puhdista sillit, leikkaa vatsa- ja selkäevät pois sekä leikkaa pieni siiru vatsan puoleista reunaa pois.
Leikkaa fileet ( tai kokonainen silli) n. 2 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Keitä mausteliemi ja Kiehautuksen jälkeen viipaloi sipulit ja porkkana kuumaan liemeen sekä jäähdytä liemi ennenkuin kaadat sen lasipurkkiin kerroksittain asetettujen sillien päälle. Lado sillejä ja sipuli-porkkanarenkaita vuorotellen sekä lisää tuoretta tilliä sekaan.
täytä purkki mausteliemellä.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoile sallatin ja kovaksi keitettyjen munien kanssa.
Ainekset
paketti kevyesti suolattuja Islannin sillifileitä
7 dl vettä
1 dl Rajamäen etikkaa
1 dl sokeria
1-2 punasipulia
1 porkkana
tilliä
pieniä paloja tuoretta inkivääriä
pala piparjuurta
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl maustepippureita
muutamia valkopippureita
muutamia muskottikukkia (kokonaisia)
1 tl neilikoita
tilliä
laakerilehti
Valmistus:
Liota sillit juoksevassa vedessä lyhyen aikaa (10 min) Jos käytät kokonaisia sillejä, puhdista sillit, leikkaa vatsa- ja selkäevät pois sekä leikkaa pieni siiru vatsan puoleista reunaa pois.
Leikkaa fileet ( tai kokonainen silli) n. 2 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Keitä mausteliemi ja Kiehautuksen jälkeen viipaloi sipulit ja porkkana kuumaan liemeen sekä jäähdytä liemi ennenkuin kaadat sen lasipurkkiin kerroksittain asetettujen sillien päälle. Lado sillejä ja sipuli-porkkanarenkaita vuorotellen sekä lisää tuoretta tilliä sekaan.
täytä purkki mausteliemellä.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoile sallatin ja kovaksi keitettyjen munien kanssa.