Resepti saatu ahvenanmaalaiselta työtoverilta Maarianhaminen rikospoliisista Göran Johanssonilta, joka on sivutoiminen kalastaja kaksine troolareineen. Hän on vuosikymmenien ajan toimittanut priimakalaa kotijoukoille. Tässä hänen lohireseptinsä.
Ainekset
½ kg tuoretta (tai pakastettua) lohta
sitruunaa
voita
valkopippuria
suolaa
tilliä
Valmistus:
Viipaloi lohta ohuina siivuina (onnistuu parhaiten jkv sulaneesta pakastelohesta tai terävällä fileerausveitsellä tuoreesta kalasta) pannulle, jossa runsaasti ruskehtavaksi kuumennettua voita. Ruskista viipaleet pikaisesti kummaltakin puolelta, purista päälle sitruunan mehu, mausta suolalla ja valkopippurilla sekä lopuksi tillisilpulla.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoile suoraan pannulta lautaselle uusien perunoitten kera. Mahtavan hyvä pikaruoka.
Juomasuositus:
Palan painikkeeksi suosikkiviiniä eli kuivaa valkoviiniä esim. Pinot Gris-rypäleistä tai Chardonnayta.
sunnuntai 30. joulukuuta 2007
Oolannin lohi
Kuuluu reseptiluokkiin: Kala- ja äyriäisruoat, Pääruoat