Lanttulaatikko on ollut perinneruokana joulupöydässä. Siihen on tehty vuosien varrella omia parannuksia, joten tässä ohje.
Ainekset
2-3 keskikokoista lanttua
2 dl kuohukermaa
vajaa dl korppujauhoja
1 dl siirappia
1-2 munaa
korppujauhoja
1 rkl (fariini-)sokeria
1 muskottipähkinä
voita
suolaa (keitinveteen)
Valmistus:
Valitse hyvät lantut, poista mustuneet kohdat, keitä kuoritut ja lohkotut lantut miedosti suolatussa väljässä vedessä kunnes lohkot pehmenneet (pienet palat kypsyvät nopeammin)
Muussaa palat myllyssä tai survimella tasaiseksi massaksi.
Anna korppujauhojen turvota kermassa n. 15 min. kunnes massa tasaista.
Tarvittaessa löysennä lanttumassaa keitinvedellä.
Lisää massaan kananmunat, siirappi, korppujauhot( josta osa vuokien leivitykseen) ja muskottipähkinästä suoraan riivinraudalla jauhettu mauste. Sekoita huolellisesti.
Lanttu massa jaetaan leivitettyihin, voideltuihin vuokiin n. 3 - 5 cm:n paksuksi kerrokseksi. Ohut massa kypsyy nopeammin, mutta kuivuu helposti. Pintaan kuvioita lusikalla, pieniä voinokareita pintaan.
Sopii kinkun oheen.
Ainekset
2-3 keskikokoista lanttua
2 dl kuohukermaa
vajaa dl korppujauhoja
1 dl siirappia
1-2 munaa
korppujauhoja
1 rkl (fariini-)sokeria
1 muskottipähkinä
voita
suolaa (keitinveteen)
Valmistus:
Valitse hyvät lantut, poista mustuneet kohdat, keitä kuoritut ja lohkotut lantut miedosti suolatussa väljässä vedessä kunnes lohkot pehmenneet (pienet palat kypsyvät nopeammin)
Muussaa palat myllyssä tai survimella tasaiseksi massaksi.
Anna korppujauhojen turvota kermassa n. 15 min. kunnes massa tasaista.
Tarvittaessa löysennä lanttumassaa keitinvedellä.
Lisää massaan kananmunat, siirappi, korppujauhot( josta osa vuokien leivitykseen) ja muskottipähkinästä suoraan riivinraudalla jauhettu mauste. Sekoita huolellisesti.
Lanttu massa jaetaan leivitettyihin, voideltuihin vuokiin n. 3 - 5 cm:n paksuksi kerrokseksi. Ohut massa kypsyy nopeammin, mutta kuivuu helposti. Pintaan kuvioita lusikalla, pieniä voinokareita pintaan.
Sopii kinkun oheen.