torstai 27. joulukuuta 2007

Kuhaa á la Walevska Ukin ja Antin muunnelmin

Tässä kuharesepti, jonka Ukki loi, Hanna ja Antti täydensivät Tanskanmatkalla 1982 Ejderissä 1600-luvulla perustertun kalaravintolan punakampelareseptin lisukkeilla.

Ainekset
Kuhafileitä (1 keskikokoinen tai ½ suuresta/ ruokailija)
Leivitysjauhot (suositus: Rapion myllyn kalanleivitysjauho)
Suola
Valkopippuri
100 g katkarapuja (pieniä,kuorittuja)
1prk Kaviart - kaviaaria tai Limfjordin mustaa kaviaaria
1 sitruuna
Tilliä
Voita paistamiseen

Valmistus:
Pakastepussiin leivitysjauhoja, suola ja valkopippuri maun ja kalamäärän mukaan.

Lisää file kerrallaan pussiin ja leivitä fileet erillään toisistaan. Huom! jos fileitä runsaasti ja fileet kosteita, voi leivitysjauho paakkuuntua.

Sulata voi pannulle ja anna hieman ruskistua, paista fileet nopeasti kullanruskeiksi molemmilta puolilta , lisää kerma, puristele sitruunan mehu tileille, lisää kerma,anna hautua 5-10 minuuttia fileitten paksuuden mukaan, lisää katkaravut tillillä päällystetyille fileille. lopuksi sitruunan siivu/file ja päälle kaviaari. Katkaravut sitkistyvät keitettäessä, kaviaari(kaviart) hajoaa puruksi, jos koristelu ennen tarjolle panoa.

Juomasuositus:
Palan painikkeeksi sopii kuivahko valkoviini, esim. Lorenz Pinot Gris.

Bon apetit.