Tässä kuharesepti, jonka Ukki loi, Hanna ja Antti täydensivät Tanskanmatkalla 1982 Ejderissä 1600-luvulla perustertun kalaravintolan punakampelareseptin lisukkeilla.
Ainekset
Kuhafileitä (1 keskikokoinen tai ½ suuresta/ ruokailija)
Leivitysjauhot (suositus: Rapion myllyn kalanleivitysjauho)Kuhafileitä (1 keskikokoinen tai ½ suuresta/ ruokailija)
Suola
Valkopippuri100 g katkarapuja (pieniä,kuorittuja)
1prk Kaviart - kaviaaria tai Limfjordin mustaa kaviaaria
1 sitruunaTilliä
Voita paistamiseenValmistus:
Pakastepussiin leivitysjauhoja, suola ja valkopippuri maun ja kalamäärän mukaan.
Pakastepussiin leivitysjauhoja, suola ja valkopippuri maun ja kalamäärän mukaan.
Lisää file kerrallaan pussiin ja leivitä fileet erillään toisistaan. Huom! jos fileitä runsaasti ja fileet kosteita, voi leivitysjauho paakkuuntua.
Sulata voi pannulle ja anna hieman ruskistua, paista fileet nopeasti kullanruskeiksi molemmilta puolilta , lisää kerma, puristele sitruunan mehu tileille, lisää kerma,anna hautua 5-10 minuuttia fileitten paksuuden mukaan, lisää katkaravut tillillä päällystetyille fileille. lopuksi sitruunan siivu/file ja päälle kaviaari. Katkaravut sitkistyvät keitettäessä, kaviaari(kaviart) hajoaa puruksi, jos koristelu ennen tarjolle panoa.
Juomasuositus:
Palan painikkeeksi sopii kuivahko valkoviini, esim. Lorenz Pinot Gris.
Palan painikkeeksi sopii kuivahko valkoviini, esim. Lorenz Pinot Gris.
Bon apetit.