perjantai 28. joulukuuta 2007

Karjalanpaisti

Sukumme on Jaakkiman Paikjärven kylästä, missä Antti Jääskeläisen tupa vieläkin on pystyssä. Siellä 12-lapsinen perhe kokoontui karjalanpaistin ääreen.Ukin resepti on täydentynyt Etelä-Amerikassa, missä Kirsti-siskoni on lisännyt porkkanan ja sipulin.

Ainekset
½kg vähärasvaista sianlihaa (esim.sisäpaistia)
½kg naudanlihaa
½kg lampaanlihaa (esim. paistia)
1-2 vasikan munuaista (tai 1 naudan munuainen)
suolaa
mustapippuria
1 porkkana
1 sipuli
Vettä

Valmistus:
Huuhtele ja keitä munuaiset (2 kertaa välillä huuhdellen) runsaassa vedessä.

Lado kuutioidut lihat ja munuaiset (tulitikkulaatikon kokoisia paloja) kerroksittain keramiikkaruukkuun(3 litran astia),päällimmäisiksi sianlihat, joita pitää paistamisen aikana käännellä, jotteivät yläpinnat pala. Kerroksien väliin suola, pippurit ja vihannekset. Lisää vettä niin, että lihat peittyvät 1 - 2 cm:n kerroksella. Paista 170 C lämmössä 2-3 tuntia. Tarjoile perunoiden ja karjalanpiirakoitten kera.