4 annosta
Ainekset
1 kokonainen naudan tai härän sisäfile (n. 1,5 kg)
1 valkosipulin kynsi
50 g Aurajuustoa
100 g Pekonia
Oliiviöljyä
Tuoretta basilikaa ja persiljaa
Suolaa ja mustapippuria
Voita paistamiseen
Valmistus:
Lämmitä uuni 125 asteeseen (tai alle, mitä matalampi, sitä parempi). Poista fileestä kalvot ja leikka sen häntä sekä paksumpi pää pois siten, että jäljelle jää tasapaksu fileen pätkä. Pakasta irtileikatut palat tulevaa käyttöä varten tai leikkaa pihveiksi ja tarjoa täytetyn fileen lisänä, jos aterioitsijoiden napa vetää.
Leikkaa file auki siten, että siitä muodostuu neliskulmainen levy. Mausta se reilusti suolalla ja mustapippurilla. Silppua valkosipulin kynsi ja freesaa nopeasti oliiviöljyssä. Levitä öljy-valkosipuliseos levylle. Silppua reilu kourallinen tuoreita yrttejä ja ripottele ne sekä murennettu aurajuusto levylle. Kääri fileestä "kääretorttumainen" pötkö ja mausta myös ulkopuoli suolalla ja pippurilla. Kiedo fileen ympärille pekonin viipaleita ja sido paketti kiinni puuvillalangalla tai hammastikuilla.
Ota fileeseen väri paistamlla sitä voissa erittäin kuumalla pannulla. Kun pinta on joka puolelta kauniin ruskea, siirrä file voideltuun uunivuokaan tai -pellille. Tunge lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari ja pistä paketti uuniin. Aika uunissa riippuu halutusta kypsyysasteesta. Seuraa lämpömittaria ja ota file uunista, kun lämpö saavuttaa toivotun arvon (medium = mittari näyttää n. 58 astetta, muista että sisälämpö nousee vielä hieman fileen vetäytessä). Kääri folioon vetäytymään n. 5-10 minuutiksi ennen leikkaamista.
HUOM! Ota vuoasta ehdottomasti paistonesteet talteen kastiketta varten, siivilöi jos sattumia (äläkä unohda foliopakettiin vetäytymisen aikana kertynyttä nestettä). Huuhtele myös paistinpannu esim. punaviinillä tai konjakilla ja käytä sekin kastikkeeseen.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoa sisäfile punaviinikastikkeen ja uunijuuresten kera.