4 annosta
Ainekset:
2 porkkanaa
1 juuriselleri
2 palsternakkaa
1 punajuuri
1 valkosipuli
100 g chevre -juustoa
timjamia ja rosmariinia (maun mukaan)
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
Valmistus:
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori juurekset ja pilko ne reiluiksi paloiksi/lohkoiksi. Halkaise kuorimaton valkosipuli vaaksuoraan kahtia. Laita juurekset uunivuokaan. Valuta päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla, timjamilla sekä rosmariinilla. Sekoita hyvin ja asettele valkosipulin puolikkaat sekaan (kaada niidenkin päälle hiukan oliiviöljyä). Laita vuoka uuniin n. 20-30 minuutiksi. Lisää murennettu chevre vuokaan, kun juurekset alkavat tuntua lähes kypsiltä. Anna paahtua vielä n. 5-10 minuuttia, kunnes chevre sulaa juuresten joukkoon. HUOM! Maista ehdottomasti ennen tarjoilua ja lisää suolaa, jos tarpeen (mieluiten merisuolaa myllystä tai sormisuolaa). Juurekset kaipaavat sitä yllättävän reilusti, vaikka chevre onkin melko suolaista.
Tarjoiluehdotus:
Tämä versio uunijuureksista sopii mainiosti miltei minkä tahansa liharuoan kyytipojaksi, erityisesti suosittelen kokeilemaan esim. karitsan paistin kanssa.
Vinkkejä:
Reseptiä voi soveltaa miltei loputtomiin: Koita erilaisia juuresyhdistelmiä, korvaa chevre jollain muulla juustolla tai jätä se kokonaan pois, mausta muilla yrteillä jne...
keskiviikko 10. lokakuuta 2007
Uunijuurekset chevre-juustolla
Kuuluu reseptiluokkiin: Kasvisruoat, Lisukkeet