keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Biff á la Rydberg (4 annosta)

Tämä upea ruotsalainen klassikko tarjoiltiin ensi kertaa tukholmalaisen Hotel Rydbergin (1857-1914) ravintolassa.



Ainekset


600 g marmori-ulkofileetä tai härän sisäfileen kapeampaa häntäpäätä
6 suurta perunaa
2 keltasipulia
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
neljä kananmunankeltuaista kuoren puolikkaisssa
(etikkakurkkuja ja punajuurta)

Valmistus

Kuori ja kuutioi perunat pieniksi, samankokoisiksi kuutioiksi. Keitä 2–3 minuuttia kiehuvassa, suolatussa vedessä ja huuhdo nopeasti kylmän veden alla. Valuta ja kuivaa.

Silppua sipuli. Leikkaa liha kuutioiksi - vähän perunakuutioita suuremmiksi.

Paista ensin perunakuutiot voissa kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi. Paista sipuli erikseen kuultavaksi. Sekoita ainekset, suolaa kevyesti ja pidä lämpimänä.

Avaa kananmunat varovasti, jotta kuoret jäävät ehjiksi. Erottele valkuainen keltuaisesta ja jätä keltuaiset kuoriinsa.

Paista lihakuutiot pienissä erissä voissa, jottei lihaneste pääse valumaan.

Mausta liha varovasti suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti kuumana, kylmän oluen ja snapsin kera.