perjantai 20. syyskuuta 2013

LIPSTIKKAKEITTO

1 mukillinen lipstikanlehtiä
2-3 raastettua perunaa
4-5 silputtua sipulia
2 salvian lehteä
6 basilikan lehteä
nippu persiljaa (sileälehtistä)
voita
3-4 kasvisliemikuutiota
2 l vettä
1+1 dl kermaa
3 rkl vehnäjauhoja (Maizenaa)
mustapippuria, suolaa

Silppua lipstikka, kuullota sipuli voissa, lisää lipstikka, kuullota myös.
Lisää vesi ja liemikuutiot, sekä raastettu peruna, salvia ja basilika.
Keitä 1 /2 tuntia, lisää 1 dl kermaa, keitä vielä ½ tuntia.
Suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla jauhoilla, sekoittele ja keitä suurus kypsäksi.
Ota liedeltä ja lisää 1 dl kermaaa, sekä silputtu persilja. Anna vetäytyä tovi.
Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
(Voit halutessasi jättää kerman pois, tai käyttää kasvisrasvavalmistetta)