LIPSTIKKAKEITTO
1 mukillinen
lipstikanlehtiä
2-3 raastettua perunaa
4-5 silputtua sipulia
2 salvian lehteä
6 basilikan lehteä
nippu persiljaa
(sileälehtistä)
voita
3-4 kasvisliemikuutiota
2 l vettä
1+1 dl kermaa
3 rkl vehnäjauhoja
(Maizenaa)
mustapippuria, suolaa
Silppua lipstikka,
kuullota sipuli voissa, lisää lipstikka, kuullota myös.
Lisää vesi ja
liemikuutiot, sekä raastettu peruna, salvia ja basilika.
Keitä 1 /2 tuntia, lisää
1 dl kermaa, keitä vielä ½ tuntia.
Suurusta vesitilkkaan
sekoitetuilla jauhoilla, sekoittele ja keitä suurus kypsäksi.
Ota liedeltä ja lisää 1
dl kermaaa, sekä silputtu persilja. Anna vetäytyä tovi.
Mausta vastajauhetulla
mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
(Voit halutessasi jättää
kerman pois, tai käyttää kasvisrasvavalmistetta)