Ainekset
1-2 kg hirven sisä- tai kulmapaisti ( hyvin riippunut)
2-3 pkt savupekonia
2-3 rkl katajanmarjoja
1-2 rkl mustapippuria
suolaa(huom. pekoni on suolaista)
kermaa kastikkeeseen
Valmistus:
Jauha mausteet hienoksi huhmaressa, hiero mausteet paistin pintaan ja suolaa tarpeen mukaan. Peitä huolellisesti pekonilla, jota voi olla kaksikin kerrosta.
Paistopjussissa 165 C:ssa 1-2 t. paistin koosta riippuen. Pidä paisti huoneen lämmössä muutamiatunteja ennen paistoa.
Kastikkeeseen paistolientä ja kermaa maun mukaan.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoile keitettyjen perunoitten, pihlajanmarjahyytelön ja vihreän salaatin kanssa.
Juomasuositus:
Viiniksi esim. Cheval Noir.
1-2 kg hirven sisä- tai kulmapaisti ( hyvin riippunut)
2-3 pkt savupekonia
2-3 rkl katajanmarjoja
1-2 rkl mustapippuria
suolaa(huom. pekoni on suolaista)
kermaa kastikkeeseen
Valmistus:
Jauha mausteet hienoksi huhmaressa, hiero mausteet paistin pintaan ja suolaa tarpeen mukaan. Peitä huolellisesti pekonilla, jota voi olla kaksikin kerrosta.
Paistopjussissa 165 C:ssa 1-2 t. paistin koosta riippuen. Pidä paisti huoneen lämmössä muutamiatunteja ennen paistoa.
Kastikkeeseen paistolientä ja kermaa maun mukaan.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoile keitettyjen perunoitten, pihlajanmarjahyytelön ja vihreän salaatin kanssa.
Juomasuositus:
Viiniksi esim. Cheval Noir.